Upozorenje

Izložba studentica „Komentari s komentarima"

U sklopu projekta „Humano obrazovanje-odgovorno društvo“, kojeg zajedno provode Lezbijska organizacija Rijeka “LORI”, Udruga za ljudska prava i građansku participaciju „PaRiter“, SOS Rijeka – centar za nenasilje i ljudska prava te Centar za ženske studije pri Filozofskom fakultetu u Rijeci, predstavljamo Vam izložbu „Komentari s komentarima“. Otvorenje izložbe je u srijedu, 12. veljače 2020. u 10 sati na 2. katu Filozofskog fakulteta.

U sklopu kolegija „Rod, seksualnost, identiteti – od opresije do ravnopravnosti“ i provođenja mentorskog programa u udruzi SOS Rijeka, dvije su studentice sudjelovale u organizaciji i izvedbi ove izložbe. Izložba objedinjuje komentare s društvenih mreža, nastale kao reakcija na medijsko izvještavanje o rodno uvjetovanom nasilju i nasilju u obitelji. Komentari odražavaju društveni kontekst nerazumijevanja rodno uvjetovanog nasilja, nejednakih odnosa moći počinitelja i žrtve te adresiranje krivnje u pogrešnom smjeru. S ciljem informiranja i educiranja autora komentara, ali i šire publike, studentice uključene u kolegij iskoristile su svoja znanja kako bi im odgovorili na pitanja i dekonstruirale sveprisutne mitove o nasilju.

Izložba je nastala u organizaciji  udruge SOS Rijeka u suradnji sa Centrom za ženske studije pri Filozofskom fakultetu u Rijeci.

Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže na otvorenju izložbe.
 

Centar za ženske studije pri Filozofskom fakultetu u Rijeci 

 
 
.
 

Dozvolili ste korištenje kolačića na Vašem računalu. Odluku možete promijeniti.