Upozorenje

Natječaj za izbor nastavnika i suradnika

Na temelju odluke Fakultetskoga vijeća Filozofski fakultet u Rijeci raspisuje

N A T J E Č A J
za izbor nastavnika i suradnika
 

1.    Jednog nastavnika u znanstveno-nastavnom zvanju i na radnom mjestu docenta, iz znanstvenoga područja društvenih znanosti, polje psihologije, grana opća psihologija na Odsjeku za psihologiju.
 
2.    Jednog nastavnika u znanstveno-nastavnom zvanju i na radnom mjestu docenta, iz znanstvenoga područja društvenih znanosti, polje psihologije, grana klinička i zdravstvena psihologija na Odsjeku za psihologiju.
 
3.    Jednog nastavnika u znanstveno-nastavnom zvanju i na radnom mjestu docenta iz znanstvenoga područja humanističkih znanosti, polje povijesti umjetnosti na Odsjeku za povijest umjetnosti.
 
4.    Jednog suradnika u suradničkom zvanju i na radnom mjestu poslijedoktoranda iz znanstvenoga područja humanističkih znanosti, polje filozofije, na određeno vrijeme, na HRZZ projektu „Dobrobit, pripadnost i društvena pravednost“.
 
5.    Jednog suradnika u suradničkom zvanju i na radnom mjestu asistenta, na određeno vrijeme do povratka odsutne djelatnice, iz znanstvenoga područja društvenih znanosti, polje pedagogije za rad na kolegijima: Obiteljska pedagogija, Obitelj i djeca u riziku, Rani i predškolski odgoj i obrazovanje, Odnosi u obitelji, Obitelj i prevencija rizičnih i asocijalnih oblika ponašanja i Pedagogija treće životne dobi na Odsjeku za pedagogiju.
 
6.    Suradnika u naslovnom suradničkom zvanju asistenta iz znanstvenoga područja humanističkih znanosti, polje povijesti umjetnosti na Odsjeku za povijest umjetnosti (bez zasnivanja radnoga odnosa).
 
Pristupnici koji se javljaju na natječaj moraju pored uvjeta navedenih u natječaju, ispunjavati i opće uvjete propisane Zakonom o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju i Odlukom Rektorskog zbora o nužnim uvjetima za ocjenu nastavne i znanstveno-stručne djelatnosti u postupku izbora u znanstveno-nastavna zvanja.

Pristupnici uz prijavu za točke 1. - 3. prilažu:
- Životopis (europski format CV) ,
- presliku diplome o stečenom doktoratu znanosti,
- dokaz o izboru u znanstveno zvanje,
- opis znanstvene, nastavne i stručne djelatnosti s dokazima,
- popis radova i same radove.

Životopis i opis znanstvene, nastavne i stručne djelatnosti s popisom radova treba dostaviti i u elektroničkom obliku, na CD-u.

Uvjeti pod točkom 1.:
- desetogodišnje iskustvo poučavanja na visokoškolskoj razini te iskustvo provođenja istraživanja i objavljivanja znanstvenih radova,
- poznavanje i iskustvo uporabe programa za statističku obradu podataka (npr. SPSS, STATISTICA), računalnih aplikacija za dizajniranje eksperimenata u području bihevioralnih eksperimenata (npr. SuperLab), Sustava kodiranja pokreta lica, kao i multivarijatnih statističkih postupaka za analizu podataka,
- iskustvo u uređivanju znanstvenih časopisa,
- iskustvo u mentoriranju studenata.
 
Uvjeti pod točkom 2.:
- desetogodišnje iskustvo poučavanja na visokoškolskoj razini te iskustvo provođenja istraživanja i objavljivanja znanstvenih radova,
- poznavanje i iskustvo uporabe programa za statističku obradu podataka (SPSS, STATISTICA), kao i multivarijatnih statističkih postupaka za analizu podataka,
- iskustvo u podučavanju kliničke procjene i organizaciji studentske kliničke prakse, provedbi psihoedukacijskih radionica, implementaciji preventivnih programa i organizaciji aktivnosti za širu javnost. 

Uvjeti pod točkom 3.:
- desetogodišnje iskustvo poučavanja na visokoškolskoj razini te iskustvo provođenja istraživanja i objavljivanja znanstvenih radova u području srednjovjekovne povijesti umjetnosti,
- iskustvo u uredništvu znanstvenih časopisa,
- iskustvo aktivnog sudjelovanja u organizacijskim ili programskim odborima znanstvenih skupova.

Pristupnici uz prijavu za točku 4. prilažu:
- životopis (europski format CV),
- dokaz o stečenom doktoratu znanosti iz filozofije,
- prijepis ocjena svih ispita tijekom studija,
- preslika identifikacijske isprave,
- objavljeni znanstveni radovi iz polja filozofije, grane političke filozofije i socijalne epistemologije,
- potvrda o poznavanju engleskog jezika,
- potvrda o iskustvu u organizaciji konferencija, radionica i ljetnih škola.

Uvjeti pod točkom 4.:
- doktorat u polju filozofije,
- izraženu stručnost u etici, epistemologiji i političkoj filozofiji,
- izvrsno poznavanje engleskog jezika,
- retoričke vještine, smisao za inovaciju, sposobnost organiziranja vlastitog rada ili rada drugih istraživača,
- iskustvo u projektnom menadžmentu i organizaciji međunarodnih konferencija, radionica i drugih akademskih događanja.

Pristupnici uz prijavu za točke 5. i 6. prilažu:
- životopis (europski format CV),
- presliku diplome o završenom odgovarajućem diplomskom studiju,
- prijepis ocjena svih ispita tijekom studija (preddiplomskog i diplomskog).

Na natječaj se mogu ravnopravno javiti osobe oba spola.

Pristupnici strani državljani dužni su priložiti rješenje o priznavanju inozemne visokoškolske kvalifikacije izdano od Agencije za znanost i visoko obrazovanje ili potvrdu o predanom zahtjevu.

Strani državljani obvezni su priložiti dokaz o poznavanju hrvatskog jezika (napredna razina).

Pristupnici koji kod prijma u radni odnos ostvaruju prednost prema posebnom zakonu dužni su u prijavi na natječaj pozvati se na to pravo, te priložiti dokaze o ispunjavanju uvjeta kojima stječu prednost na natječaju.

Rok za podnošenje prijava je 30 dana od raspisivanja natječaja u Novom listu, odnosno Narodnim novinama (relevantan je rok koji zadnji istječe).

Nepravovremene i nepotpune prijave te prijave koje ne ispunjavaju formalne uvjete natječaja neće se razmatrati. O rezultatima natječaja kandidati će biti obaviješteni dostavom dopisa o odabiru kandidata.

Prijave s dokazima o ispunjavanju uvjeta natječaja šalju se u zatvorenoj omotnici na adresu:
FILOZOFSKI FAKULTET U RIJECI
Sveučilišna avenija 4
51000 Rijeka

S naznakom: „Za natječaj – pod točkom ____“

 
.
 

Dozvolili ste korištenje kolačića na Vašem računalu. Odluku možete promijeniti.