Upozorenje

Natječaj za izbor asistenata

Na temelju odluke Fakultetskoga vijeća Filozofski fakultet u Rijeci raspisuje

N A T J E Č A J
za izbor

 

1. Jednog suradnika u naslovnom suradničkom zvanju asistenta, iz znanstvenoga područja društvenih znanosti, polje pedagogija na Odsjeku za pedagogiju (bez zasnivanja radnoga odnosa).

2. Jednog doktoranda u suradničkom zvanju i na radnom mjestu asistenta, iz znanstvenoga područja društvenih znanosti, polje pedagogija, na projektu „Kompetencijski profil akademske profesije: između novih zahtjeva i mogućnosti“.

  • Uvjeti pod 2.: završen sveučilišni diplomski studij pedagogije, ukupan prosjek ocjena na diplomskom studiju veći od  4,5, polaznik prve godine doktorskog studija pedagogije.

 

  • Prednost imaju kandidati koji su tijekom studija bili dobitnici stipendija, imaju objavljene radove, iskustvo u radu na projektima/organizacijama/povjerenstvima u području visokog obrazovanja, te volontersko iskustvo. Od kandidata se očekuje da posjeduju sklonost prema znanstveno-istraživačkom radu, visokorazvijene komunikacijske i organizacijske vještine, visokorazvijene vještine upravljanja vremenom.


3. Jednog doktoranda u suradničkom zvanju i na radnom mjestu asistenta, iz znanstvenoga područja društvenih znanosti, polje pedagogija ili interdisciplinarnog područja društvenih znanosti, polje obrazovne znanosti, na projektu „Istraživanje školskog vođenja iz distribuirane perspektive u hrvatskim školama“.

  • Uvjeti pod 3.: završen sveučilišni diplomski studij pedagogije ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni učiteljski studij, ukupan prosjek ocjena na diplomskom studiju najmanje 4,00, polaznik doktorskog studija iz polja pedagogije.

 

  • Dodatni kriteriji pod 3.: dosadašnja priznanja i nagrade za izvrsnost u studiranju, stručnom i istraživačkom radu, sudjelovanje u znanstveno-istraživačkom radu, objavljeni radovi, izlaganja na znanstvenim konferencijama, iskustvo u radu na projektima ili drugim poslovima u području visokog obrazovanja, sklonost prema znanstveno-istraživačkom radu, vještine u prikupljanju, sistematizaciji i obradi empirijskih podataka, komunikacijske i organizacijske vještine.


Pristupnici koji se javljaju na natječaj moraju pored uvjeta navedenih u natječaju, ispunjavati i opće uvjete propisane Zakonom o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju (NN 123/03, 198/03, 105/04, 174/04, 2/07 – Odluka USRH, 46/07, 45/09, 63/11, 94/13, 139/13, 101/14 – Odluka USRH).

Pristupnici uz prijavu za točku 1. prilažu: životopis, dokaz o stečenoj odgovarajućoj stručnoj spremi, prijepis ocjena s prosjekom.

Pristupnici uz prijavu za točku 2. prilažu: diplomu ili uvjerenje o završenom sveučilišnom diplomskom studiju, životopis u Europass CV formatu, dokaz o ukupnom prosjeku ocjena studiranja na traženom sveučilišnom studiju, dokaz o upisu u prvu godinu doktorskog studija, ostale dokaze prema dodatnim kriterijima ako je primjenjivo.

Pristupnici uz prijavu za točku 3. prilažu: diplomu ili uvjerenje o završenom sveučilišnom diplomskom ili integriranom studiju, životopis u Europass CV formatu, dokaz o ukupnom prosjeku ocjena studiranja na traženom sveučilišnom studiju, dokaz o upisu u doktorski studij, ostale dokaze prema dodatnim kriterijima ako je primjenjivo.

Strani državljani trebaju dostaviti dokaz o znanju hrvatskog jezika i rješenje o priznavanju inozemne visokoškolske kvalifikacije.

Radni odnos za točke 2. i 3. zasniva se na određeno vrijeme, za vrijeme trajanja projekta, u svrhu stjecanja akademskog stupnja doktora znanosti.

Na natječaj se mogu ravnopravno javiti osobe oba spola.
Rok za podnošenje prijava je 30 dana od raspisivanja natječaja u Novom listu, odnosno Narodnim novinama (relevantan je rok koji zadnji istječe).

Prijave s dokazima o ispunjavanju uvjeta natječaja šalju se na adresu:
FILOZOFSKI FAKULTET U RIJECI
Sveučilišna avenija 4
51000 Rijeka

 
.
 

Dozvolili ste korištenje kolačića na Vašem računalu. Odluku možete promijeniti.