Upozorenje

Projekt REVENANT – Revivals of Empire: Nostalgia, Amnesia, Tribulation (ERC Grant #101002908)

Filozofski fakultet u Rijeci ugostiti će tijekom slijedećih 5 godina renomiranog istraživača i njegov tim na provedbi projekta  REVENANT – Revivals of Empire: Nostalgia, Amnesia, Tribulation financiranog sredstvima Europskog istraživačkog vijeća.
 

Program/poziv/natječaj iz kojeg se projekt financira:
European Research Council (ERC) Consolidator Grants - ERC Grant #101002908

Trajanje projekta: od 1. travnja 2022. do 31. ožujka 2027.

Voditelj projekta: dr. sc. Jeremy F. Walton

Projektna administratorica: Emanuela Erasmus

Suradnica na projektu: doc. dr. sc. Sarah Czerny, Odsjek za kulturalne studije, Filozofski fakultet Sveučilišta u Rijeci

Partneri na projektu:
Centar za napredne studije jugoistočne Europe (CAS SEE)
Sveučilište Boğaziçi, Sveučilište Humboldt, Sveučilište Konstanz, Sveučilište Michigan, Sveučilište Regensburg, Sveučilište u Beču, Sveučilište Utrecht

Mrežne stranice projekta: https://revenant.uniri.hr/

O projektu:
Projekt REVENANT, iz svoje baze u Kvarnerskom zaljevu usidrit će novu, međunarodnu mrežu studija post-imperijalnih sjećanja i nasljeđa. Ovaj je projekt prvi istraživački ERC projekt koji će ispitati suvremena kolektivna sjećanja i naslijeđe Habsburškog, Otomanskog i Rimskog Carstva iz interdisciplinarne perspektive. Članovi REVENANT-a istražit će kako kolektivna sjećanja na Habsburško, Osmansko i Rimsko Carstvo postižu oblik i sadržaj kroz osobe, mjesta i stvari, u rasponu od sultana do Sacher torte, od obala Neve sve do Dunava i Bospora.
Pod vodstvom glavnog istraživača dr. sc. Jeremyja F. Waltona, istraživački tim uključivat će antropologe, povjesničare umjetnosti, povjesničare, politologe, istraživače komparativne književnosti i sociologe. Projekt REVENANT će svoj dom imati na Odsjeku za kulturalne studije pri Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci, uz potporu doc. dr. sc. Sarah Czerny, a u suradnji sa svim relevantnim znanstvenicima na Sveučilištu, u prvom redu Centrom za napredne studije jugoistočne Europe (CAS SEE). Rezultati projekta uključivat će dokumentarni film, izložbu fotografija i mrežnu stranicu, kao i razne znanstvene i popularne publikacije. Sveukupno planirano trajanje projekta je pet godina.

 
.
 

Dozvolili ste korištenje kolačića na Vašem računalu. Odluku možete promijeniti.